Enric Riera 2017-08-08T19:28:04+00:00

Project Description

 

COLABORADORES   Enric Riera – pintor

Enric Riera (Formentera, 1963).

Llicenciat en Belles Arts, especialitat de pintura, per la Universitat de Barcelona.

Autor d’una obra esquemàtica i intuïtiva, de reducció simbòlica i d’interpretació lírica. La seva pintura és plena de quietuds i equilibris, de blaus surats de fosforescència i de terres nafres. Es mou en l’esfera de l’abstracció i el neoexpressionisme, on predominen fons monocromàtics en els quals superposa dibuixos d’una sola línia que fan referència a la natura, objectes quotidians i altres símbols que evoquen la vida senzilla. Signes austers que no renuncien ni a la pròpia configuració abstracta ni a la referència que els ha produït.

La seva primera exposició fou l’any 1985. Des d’aleshores ha fet exposicions individuals a Formentera, Eivissa, Palma, Madrid, Muro, Barcelona, Chur (Suïssa), Osaka (Japó). A més a més ha participat en nombroses col·lectives arreu de les Illes Balears; a la península (Barcelona, Sevilla, Elx, Madrid, Dénia…) i a l’estranger (Washington, Galveston, La Havana, Osaka, Berlín, Atenes, Torí, Manchester, Nicosia…).

A l’any 2010 Filmótica va fer un vídeo promocional de la seva exposició ‘Entel.lèquia’ i al 2016 Enric Riera va protagonitzar el setè capítol d’Aiguallums, sèrie documental creada per Enrique Villalonga per a descobrir el procés creatiu dels artistes d’Eivissa i Formentera.

info@enricriera.com

www.enricriera.com

 

Enric Riera durante la grabación de Aiguallums

VER EL DOCUMENTAL SOBRE ENRIC RIERA